• +385 20 771 154
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novosti

Hyundai IONIQ pravi je izbor za obiteljsko putovanje

Hyundai IONIQ pravi je izbor za obiteljsko putovanje

Hyundaijev elektrificirani CUV srednje veličine, IONIQ 5, savršen je model za cestovna putovanja s obitelji.

Bilo da se radi o kratkom odmoru preko vikenda ili dužem bijegu iz grada, putovanje je jedna od omiljenih obiteljskih aktivnosti. Hyundai IONIQ 5 je CUV srednje veličine opremljen nizom značajki koje čine putovanje jednako zabavnim kao i dolazak na odredište. Kombinacija udobnosti, praktičnosti i inovativnosti tehnologije jamče zabavu na cesti jer IONIQ 5 je dizajniran za obitelj.

Zahvaljujući svojim adutima kao što su udobnost, praktičnost i sigurnosne značajke, anketa čitatelja Njemačkog časopisa AUTO Straßenverkehr proglasila je IONIQ 5 ‘Obiteljskim automobilom godine 2022.’. IONIQ 5 pobijedio je u kategoriji dizajna i tehnologije te se istaknuo među 81 konkurentom u kategoriji cjenovnog razreda od 25.000 eura do 35.000 eura s kapacitetom prtljažnika od najmanje 400 litara. Ove godine u online anketi sudjelovalo je više od 10.000 čitatelja.

Dovoljno prostora u prtljažniku za putovanje

Kada se pakirate za veliko obiteljsko putovanje, uvijek je dobro imati na umu koliko imate dostupnog prostora u svom automobilu. Zahvaljujući izduženoj platformi, IONIQ 5 nudi dovoljno prostora za cijelu obitelj.

S teretom kapaciteta između 527 i 1587 litara s preklopljenim naslonima stražnjih sjedala, IONIQ 5 osigurava putnicima bezbrižno pakiranje. Ovisno o vrsti izleta, putnici mogu ponijeti šatore, prijenosne roštilje i obiteljskog ljubimaca.

IONIQ 5 podiže ljestvicu udobnosti i upotrebljivosti svoje Smart Living Space unutrašnjosti. Tri metara dug međuosovinski razmak stvara prostranost D-segmenta u kompaktnom SUV-u, dok potpuno ravan pod omogućuje jednostavno kretanje između sjedala.

Prednja sjedala mogu se električno nagnuti pod ergonomski optimalnim kutom i aktivirati način rada za opuštanje, koji potpuno spušta naslon sjedala i pruža optimalno opuštanje putnika. Nasloni prednjih sjedala smanjeni su kako bi se putnicima na stražnjim sjedalima omogučilo više prostora. Povrh toga, stražnja sjedala se mogu nagnuti i pomaknuti naprijed ili natrag za do 135 milimetara.

Universal Island, pomična središnja konzola, može kliziti unatrag čak 140 milimetara, omogućujući još više slobode kretanja između prednjih sjedala.

IONIQ 5 donosi zabavu

Što je bolje od pjevanja omiljenih pjesama na putovanju? IONIQ 5 široki, dvostruki

Kokpit s 12,25-inčnim zaslonom na dodir i digitalnim 12,25-inčnim zaslonom bez poklopca klaster mjerača i vrhunski zvučni sustav IONIQ 5 BOSE.

Djeca i roditelji gotovo će sigurno koristiti svoje pametne telefone tijekom bilo kojeg putovanja. Kako bi osigurali da se baterija ne isprazni, IONIQ 5 nudi ugrađeni priključak za brzi bežični punjač s funkcijom hlađenja koja sprječava pregrijavanje pametnog telefona za dodatnu sigurnost.

Putovanje je postalo lakše

Danas je pravi izazov izgubiti se s obzirom na sofisticirane navigacijske sustave koji se nalaze u našim telefonima i automobilima. Međutim, i dalje može biti teško odrediti najučinkovitiju rutu. Hyundaijeva najnovija Bluelink® tehnologija povezanih automobila i LIVE usluge čine određivanje najbolje rute iznimno lakšim za vozače. Za svakodnevnu vožnju, Connected Routing pruža najpreciznije rute izbjegavajući promet i gužve. Ovaj navigacijski sustav koji se u potpunosti nalazi na sigurnosnom Cloudu obavještava vozače o trenutnom prometu i cestovnim uvjetima na njihovoj ruti.

Pronalaženje parkirnog mjesta više nije problem s Live Parking uslugom, značajkom koja utvrđuje dostupnost obližnjih parkirnih mjesta, kao i cijenu parkiranja u određenim zonama.

Prilikom posjete novom odredištu, Bluelink®-ova opsežna baza pruža

informacije o lokalnim restoranima, parkirnim mjestima i stanicama za punjenje te njihovoj dostupnosti. Čak nakon pronalaska lokacije, navigacijski sustav Last Mile IONIQ 5 vodi korisnike do njihovog odredišta u dometu od 200 metara do dva kilometra na svom pametnom telefonu putem aplikacije Google karte.

Elektrizirajuće iskustvo putovanja

IONIQ 5 je Hyundaijev prvi model koji ima Hyundai Motor Group Electric-Global Modular Platformu (E-GMP) koja unapređuje obiteljska cestovna putovanja svojim elektrificiranim značajkama. Platforma daje kupcima izbor između dvije veličine baterije – 58 ili 77,4 kWh – i između pogona na stražnjim kotačima ili na sva četiri kotača. E-GMP također nudi mogućnosti višestrukog punjenja, podržavajući ultrabrzo punjenje od 800 V kao standardno uz punjenje od 400 V bez potrebe za dodatnim komponentama ili adapterima. S punjač od 350 kW, IONIQ 5 može napuniti od 10 do 80 posto u samo 18 minuta.

Korisnici također mogu dodati dodatnih 296 kilometara dometa uz 15 minuta punjenja, što ga čini savršenim za duga obiteljska putovanja.

Za punjenje u pokretu, IONIQ 5 opremljen je inovativnom funkcijom Vehicle-to-Load (V2L). V2L može isporučiti do 3,6 kW snage, pretvarajući IONIQ 5 u power bank na kotačima. Jedan V2L priključak nalazi se na priključku za punjenje na vanjskoj strani vozila. Drugi se nalazi ispod stražnjeg reda sjedala i može se aktivirati kada je vozilo uključeno.

Zahvaljujući V2L, IONIQ 5 može slobodno koristiti ili puniti druge električne uređaje (110 / 220V) kada miruju ili tijekom vožnje, poput električnih bicikla, e-skutera ili opreme za kampiranje.

Lakša i udobnija vožnja

E-GMP također osigurava vozačima ​​visoku stabilnost i predvidljivo upravljanje. IONIQ 5 opremljen je sustavom stražnjeg ovjesa s pet karika koji se obično nalazi u srednjim i velikim segmentima vozila, dajući mu čvrstoću i stabilnost u stilu SUV-a.

Uz to, IONIQ 5 je opremljen prvom masovno proizvedenom integriranom pogonskom osovinom (IDA) u svijetu. IDA prenosi snagu na kotače, smanjuje težinu osovine i poboljšava stabilnost upravljanja kombinirajući ležajeve kotača s pogonskom osovinom.

Sigurnost na prvom mjestu uz IONIQ 5

Kada je u pitanju bilo koji obiteljski odmor, sigurnost je uvijek na prvom mjestu. Zato je IONIQ 5 opremljen s Hyundai SmartSense tehnologijom. Tvrtkin vrhunski Advanced Driver Assistance sustav osigurava najvišu razinu sigurnosti i bezbrižnosti na cesti.

Kada vozite na duge staze, najbolje je praviti česte pauze. Upozorenje na pozornost vozača (DAW) prati razinu pažnje vozača i daje upozorenje kada se otkrije nepažnja i kada je vozaču potreban odmor.

Za još sigurniju vožnju, IONIQ 5 ima Head-Up zaslon proširene stvarnosti (AR HUD). Projicirajući relevantne informacije preko vjetrobranskog stakla, vozač može izbjeći ometanja i zadržati fokus na cesti.

IONIQ 5 je Hyundaijev prvi model koji nudi Highway Driving Assist 2 (HDA 2) i jamči najviši stupanj sigurnosti za cijelu obitelj. Kombinacijom pametnog tempomata temeljenog na navigaciji i Lane Follow Assist te korištenjem Highway Driving Assista 2 duge vožnje na autocesti postale su još praktičnije. HDA 2 koristi prednju kameru, radarske senzore i navigacijske podatke za kontrolu brzine, smjera i praćenje udaljenosti. Dok razina 1 HDA (HDA 1) održava sigurnu udaljenost između vozila i drži vozilo u središtu trake, HDA 2 razina nudi dodatnu pomoć prilikom promjene trake.

Uz pomoć sustava Sigurnog Izlaska (SEA), IONIQ 5 čuva stražnja vrata koja se zatvaraju putem elektroničke dječje brave ako automobil detektira nadolazeći promet s bočne i stražnje strane automobila.


© 2023 Omega-auto d.o.o. Powered by LINK